31 Aralık 2008 Çarşamba

Gazze'de Vahşet


Misketli katliam


Dünyanın 'seyrettiği' katliamda korkunç iddia... İsrail'in yağdırdığı bombalar misket bombası gibi havada parçalanıp, dağılıyor Bu şekilde daha fazla Filistinli sivil ölüyor... .

KIYIMDA YENİ ŞÜPHE


Gelişmiş Batı ülkelerinin kayıtsızca izlediği Gazze'ye yönelik kara saldırısında İsrail'in yeni bir 'ölüm sistemini' denediği ortaya çıktı. Filistinliler'in üzerine yağdırılan bombalar, yere düşmeden parçalanıyor ve bu şekilde daha geniş bir alana ölüm saçıyor.


KULLANILMASI YASAK YABANCI

ajanslar, bombalara 'İsrail uçaklarından ateşlenen silah sistemi' diyor. Uzmanlar ise misket bombası şüphesi üzerinde duruyor. Atıldıktan sonra, içindeki yüzlerce küçük bomba geniş bir alana yayılan misket bombaları BM yetkililerine göre 100 kişiyi öldürdü.


***Gazze'de korkunç şüphe


İsrail bekleneni yaptı, Gazze'ye karadan girmesine kimse şaşırmadı. Asıl sürpriz bombalar oldu! Konfeti gibi havada saçılan ölüm silahlarının misket bombası olma ihtimali doğdu. Gazze şeridi, tarihin en kanlı günlerini yaşarken dünya bu katliamı sadece seyretmekle yetiniyor! Tepkiler, huzurlu kentlerdeki protestolar ve cilalı masalardaki kınamalarda kalıyor...



100 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ


Hava saldırılarının ardından önceki gece Filistin halkının yaşadığı Gazze Şeridi'ne karadan ve denizden de giren İsrail'in katliamı ise hız kesmeden devam ediyor. Sadece dünkü saldırılarda 3'ü Hamas militanı 100 kişi yaşamını yitirirken, yaklaşık 140 kişide yaralandı. Ancak bölgeden gelen fotoğraflar ve basın mensuplarının gözlemleri, acılara şüpheleri de ekliyor. İsrail'in Gazze'ye attığı bombalar, yere inmeden çok sayıda parçaya ayrılıyor. Bu sayede daha geniş bir alana ölüm saçıyor. Fotoğrafları geçen yabancı ajanslar bunlara "bomba" ya da "füze" demiyor. Resimaltlarında "Uçaklardan ateşlenen silah sistemi" yazıyor. Ancak uzmanlar bu silahların "misket bombası" olabileceğini söylüyor. Bu arada konvansiyonel olmayan silahlar kategorisinde yer alan "misket bombaları" nın kullanımı yasak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder